2017. augusztus 10., csütörtök

Mandulakrémes barackos pite


Ezt a finom barackos pitét nem könnyű elkészíteni de kis odafigyeléssel nem okozhat gondot.
A lényege az hogy az alsó tésztaréteg ne legyen híg hogy könnyen rátudjuk kenni a 2.-dik tésztaréteget.






Hozzávalók:

20 dkg liszt
5 dkg őrölt mandula
10 dkg cukor
1 csipet só
10 ek tej
10 ek olaj
1 ek sütőpor
2 tojás

A krémhez:

15 dkg krémsajt (mascarpone)
5 dkg cukor
2 dkg liszt étkezési keményítő
1 tojás
4 ek darált mandula

Feltéthez:

30 dkg barack tisztított
4 ek mandulapehely
3 ek barna cukor

Elkészítés:
A két tojást a cukorral és csipet sóval habosra keverjük egy robotgép táljában,a lisztet összekeverjük az őrölt mandulával, sütőporral és a tojáshabhoz adjuk. Jól kikeverjük majd a tejet és az olajat is hozzáadagoljuk s krémesre keverjük. Egy cakkos szélű kerámia sütőformát kikenünk vajjal, lisztezzük, majd a tésztát beletöltjük és eligazítjuk. A krémhez a hozzávalókat összedolgozzuk és egy kenőkés segítségével a tésztára kenjük. A barackot cikkekre vágjuk és kirakjuk vele az előző tésztakrémet. Megszórjuk mandulapehellyel és barna cukorral. 180 fokos sütőbe tolva 25 perc alatt megsütjük.