2017. június 22., csütörtök

Töltött gnocci zöldspárga hollandi mártással.







Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldspárga
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 3 ek fehérbor
  • só,bors
  • 1 citrom reszelt héja
  • Készen kapható ricottával, és fehér szarvasgombával töltött gnocci
  • 1 tk aprított zsályalevél
  • Elkészítése:
Megolvasztjuk a vajat, felforraljuk, és a keletkező habot eltávolítjuk.
Fémtálba tesszük a 2 tojássárgáját és a fehérbort. Forró vízfürdőben habosra verjük, majd lassan csorgatva beledolgozzuk a vajat. Reszelt citromhéjjal, sóval és borssal ízesítjük.
Ezután megpároljuk a spárgát. Kifőzzük a tasakon lévő utasítás szerint a töltött gnoccit. Ha kész,vajjal meglocsoljuk majd a spárgával, és a  hollandi mártással tálaljuk, és aprított zsályával megszórjuk.