2017. június 22., csütörtök

Pecsenye kapribogyóval.

A karaj nemes része a disznónak, és mindenféle finomságot tudunk varázsolni belőle. A magyar gasztronómiát gazdagítja különféle eljárással készült szeletek, töltöttek, rántott és egybesültek, pecsenyék, grill, rakottas ételek. Szívesen készítek belőle bármilyen finomságot, annak nagy sikere van mindíg.








Hozzávalók:

4 személyre 8 szelet sertéskaraj
5 dkg vaj
3-4 ek liszt
2 gerezd fokhagyma, vagy instant por
1 tk mézes mustár
1 ek kapribogyó
1 tk pirospaprika
só, frissen őrölt bors
petrezselyemzöld aprítva

Elkészítése:
 a húst kiveregetjük, és enyhén besózzuk.
Megforgatjuk a lisztbe,és vajon mindkét oldalán átsütjük. Ezután kiszedjük egy tálkába, és a visszamaradt szaftot felengedjük kevés vízzel. Ízesítjük mustárral, borssal, és még vajjal dúsítjuk. Pirospaprikával színesebbé tesszük, majd a fokhagymával ízesítjük. A végén visszahelyezzük a húsokat, és letakarva puhára pároljuk. A kapribogyót jól kimossuk a sós levétől, és a húsra halmozzuk. Pár percig forraljuk, és már tálalhatjuk is. Petrezselyemmel megszórjuk. Párolt rizzsel, és salátával kínáljuk.