A karfiol, és karalábé párosításával készült sok zöldfűszerrel, és tejföllel ez az ízletes, és nagyon egészséges leves. Vajgaluskával gazdagítva. Diétázók is nyugodtan fogyaszthatják.Mi nagyon szeretjük, és sokszor készítek a családnak.
1 db karalábé
1 kisebb karfiol rózsáira szedve
1 csokor vágott petrezselyem
1 dl tejföl
1 ek liszt
3 ek liszt
5 dl zöldségalaplé
1/2 mk őrölt bors, és só
1 mk cukor
A galuskához:
4 ek liszt
1 kiskanál vaj
1 db tojás
csipet só
Elkészítése:
A karalábét vékonyan meghámozzuk, 1 centi vastag hasábokra vágjuk, majd felkockázzuk. A karfiolt megmossuk, és lecsepegtetjük a vizet róla. Olajat megforrósítunk egy fazékban, és rádobjuk a karalábé darabokat. lefedve közepes lángon roppanósra pároljuk, majd a karfiolt is hozzáadva tovább pároljuk 5 percig. A liszttel megszórjuk, a 0,5 l alaplevet ráöntjük, és ugyanennyi vizet. Jól elkeverjük,cukorral édesíetjük, a petrezselyemmel megszórjuk,és fűszerezzük borssal sóval.Végül tejföllel dúsítjuk. A tojásból a liszttel vajjal csipet sóval galuskatésztát keverünk, és kiskanállal a levesbe szaggatjuk, 2-3 percig forraljuk.Ezután tálalhatjuk is, ezt az üdítő levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése