2016. május 2., hétfő

Avokádós csirkesaláta kesudióval

Fogyjunk finom falatokkal! Gazdag salátát készíthetünk rövid idő alatt, ha előző nap megvásároljuk a hozzávalókat , és egészséges salátákat minden nap készíthetünk, ha beszerezzük hozzá az alapanyagokat.Új ötlet, hogy készítsünk egészséges laktató salátát!






Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé
só,frissen őrölt bors
4 ek olaj
2 szál sárgarépa
20 dkg szívsaláta,vagy madársaláta
1 citrom leve
1-2 szál újhagyma
10 dkg kesudió sózott 
2 db érett avokádó
1-2 db lila hagyma

Az öntethez:


1 dl olivaolaj

fél dl balzsamecet
1 ek méz
4 ek mézesmustár
só,bors


Elkészítése:


A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. Sózzuk,borsozzuk, olajjal megkenjük,és grill serpenyőben megsütjük mindegyik oldalát.

A sárgarépát tisztítás után almareszelőn reszeljük le.
A salátákat szedjük leveleire,és mossuk meg,azután salátacentrifugán csavarjuk ki a vizet belőle.Az újhagymát felkarikázzuk, a lila hagymát szeletelés után szálaira szedjük,és keverjük össze a répával. Citromlével locsoljuk meg.A kesudiót vágjuk apróra késsel. Az avokádót vágjuk ketté a magját távolítsuk el,és húzzuk le a héját.Szeleteljük fel. Készítsük elő a salátás tálat amin szervírozzuk. A szívsalátákat rakjuk körbe,és az avokádó szeleteket rendezzük el formásan rajta.
Az öntet alapanyagait botmixerrel elkeverjük, sűrű emulziót kapunk, sózzuk, borsozzuk. A salátát meglocsoljuk az öntettel, ráhalmozzuk a felszeletelt csirkehúst a répás keveréket rátesszük,és a kesudióval megszórjuk. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése