2015. november 6., péntek

Almás virágok

 lányom kertjében sok-sok alma termett.Szívesen adott nekem belőle.Igazi csemege ilyenkor télen.Innen jött az ötlet,hogy megkísérlem a virágkosárka formát almatöltelékkel.Azt gondolom szépre sikeredett.Elégedett vagyok,mert egyáltalán nem bonyolult,és szívesen megosztom itt.




Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta 40 dkg


50 dkg alma reszelve
3 ek barna nádcukor
1 tk őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 tk őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt kardamom
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája a kenéshez
1 púpozott evőkanál zabpehely

Elkészítése

A tésztát úgy választom, hogy szeletelt legyen,mert akkor ketté vágom,és 12 db négyzetet kapok.6 lap van egy dobozban.Amennyiben ez nem áll rendelkezésünkre magunk nyújtjuk ki a tésztát és szeleteljük.Arra vigyázzunk ne legyen  vastagabb 1,5 mm-nél vegyünk egy muffin sütőt,és béleljük ki a tésztanégyzetekkel úgy, hogy virágszirmot alakítsunk ki belőle.Ezután szurkáljuk meg egy villával, és szórjunk a közepébe zabpelyhet,ami felszívja az alma felesleges nedvességét,és nem ázik át a tészta. Fontos! Mindegyik négyzet szélétől a közepéig nyomjuk befelé.Az almát citromlével keverve reszeljük egy tálba,majd barna cukorral, és a fűszerekkel pároljuk puhára. Előtte kissé csavarjuk ki az alma levét, ha túlzottan leveses lenne.

Ha eléggé puhára párolódott,hagyjuk kihűlni. Kihűlés után töltsük meg a virágok belsejét az almás töltelékkel,és rácsozzuk be a szirmokat kedvünkre.kenjük meg felvert tojássárgájával,és tegyük 200 fokos sütőbe,hogy szép pirosra ropogósra süljön.Porcukorral is megszórhatjuk,de anélkül is nagyon finom!Frissen a legjobb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése