2018. január 18., csütörtök

Camembert sajt tésztában sütve



Lázár ( Kovács Lázár)scheftől kaptam ötletet ehhez a recepthez. Nem bántam meg, mert isteni finom, ki kell mindenkinek legalább egyszer próbálni!



 Hozzávalók:
  • 1 csomag Backetteria vajastészta (Aldiban kapható, szeletelt)
  • 1 csomag President camembert köralaku sajt 
  • áfonyadzsem (házi vagy bolti)
  • 1-1 szál friss rozmaring
  • natúr pisztáciadarabok, és manduladarabok
  • 1 db tojás a kenéshez


Elkészítése:
A vajastésztát kiolvasztjuk, majd kivesszük a lapokat, és ketté vágjuk, nekem ehhez 4 lap kellett. A többit máshoz használtam fel. 8 db négyzetem lett, és az egyik alsó, a másik felső. Az alsó lapra kerül 1/4 sajt, áfonyadzsem, a mandulából és pisztáciából pár darab, és 3-4 levélke rozmaring. A felső lappal beborítjuk, a széleit megkenjük tojással, hogy össze tudjuk nyomni, és ne nyíljon széjjel.
Ezután a tetejüket is kenjük meg tojással, és tűzzünk bele a közepébe rozmaringot. 210 fokos sütőben 10- 15 perc alatt megsül. Egy jó leves, és fejenként 2 db ilyen finomság, és el is telünk vele. Nagyon finom, érdemes kipróbálni, nem csak ínyenceknek!