2018. január 3., szerda

Reggeli grillsajttal sonkával tükörtojással


Hogyan is készíthetünk gyors és finom reggelit? Hát így! Nem kell más hozzá, mint grillsajt valami jóféle fajta, salátakeverék, tojás, és sonka. Tudom nem a legolcsóbb, de ha kiteszünk magunkért, az ízlelőbinbónk azonnal beindul rá! Néha tegyünk ki magunkért, vagy a család tagjait lepjük meg egy kiadós luxus reggelivel!


Hozzávalók 3 személyre:

40 dkg grillsajt
6 db tojás
15 dkg pármai sonka
 15 dkg mediterrán saláta

só, bors

Elkészítése:

A sonkát átsütjük egy serpenyőben, majd a tojásokat is leütjük sorba, és megsütjük félig lágyra hagyva a sárgáját. A sajtot grillserpenyőben mindkét felén barnára sütjük. A salátákra halmozzuk a sonkát tojást, és a grillsajtot.Jó étvágyat kívánok hozzá!

Göngyölt sertésszűz hercegnő burgonyával párolt káposztával


A kedvenc ételem, de nem olyan gyors étel, mert sokfélét kell elkészíteni. Ezért én készen vásárolt hercegnő burgonyával lecsökkentettem a főzési időmet, hogy gyorsan jót, tálaljak az asztalra!





Hozzávalók:

2 db 30 dkg-os sertés szűzpecsenye
sertés fűszersó
3 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
50 dkg sütnivaló kolbász
1-2 csomag félkész hercegnő burgonya 40 dkg 
Párolt káposzta 

Elkészítése:

A húst kettévágjuk kiveregetjük. A kolbászból a húst forróvíz alatt kinyomkodjuk, és megkenjük mindkét szűzpecsenyét.Felgöngyöljük, és a fűszersóval megszórjuk.Tepsibe helyezzük. Leöntjük olajjal, és bort öntünk alá majd alufóliával befedjük. 180 fokon sütjük 20 percig, majd 160 fokon még 20 percig. A fóliát levesszük, majd kicsit rágrillezünk, miközben locsolgatjuk a szaftjával.
A húst kivesszük, a szaftot átszűrjük, majd liszttel besűrítjük.A hercegnő burgonyát sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük egymástól némi távolságra, majd 180 fokon 20 perc alatt légkeveréssel megsütjük szép aranybarnára.A lila káposztát legyaloljuk, besózzuk, majd 3 evőkanál olajon cukrot karamellizáljuk, és a káposztát rátesszük, jól elkeverjük, lassú tűzön pároljuk. Köménymaggal, borssal őrölt szegfűszeggel ízesítjük, majd ha kész, akkor ecettel savanyítjuk.A húst felszeleteljük, és a szafttal megöntözzük. A hercegnő burgonyával, és párolt káposztával tálaljuk gusztán!

Vörös vadlazac vargányás rizzsel joghurtos uborkasalátával

Ezt a gyönyörű vörös vadlazacot a Lidl-ben vásároltam. A Deluxe termékek kiválóak, és mindig szem előtt tartom a minőséget. A vargányás rizs egyszerűen csodás! Tudom, az ára elég borsos, de megéri beruházni, mert nem sok kell belőle, és egy 25 dkg tasakból többször is készíthetünk más-más ételeket, illetve ízesíthetünk vele. Mélyhűtött állapotban vásárolom meg, szintén néha a Lidl-ben, de a Szuper Markettek mélyhűtő pultjaiban is mindig megtalálható télen. nyáron.





Hozzávalók:

1 doboz  Deluxe 25 dkg vörös vadlazacfilé
20 dkg rizs
1 csomag Deluxe mirelit vargányakockák, de csak 10 dkg kell

só, frissen őrölt feketebors
2 evőkanál vaj, vagy olívaolaj

A joghurtos uborka salátához:

1 db kígyóuborka
2,5 dl görög joghurt
só, fehér bors őrölt
1 nagyobb gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A lazacot átnézem, hogy véletlenül se maradjon szálka benne, mert az elég kellemetlen lenne.
Megmosom, letörölgetem szárazra, kicsit besózom, borsozom, és mehet a forró serpenyőbe egy kis vajat, vagy olívát alátéve sütjük pár perc mindegyik oldalán. Közben a rizst is elkészítjük mikrohullámú sütőben. A hagymát apró kockára vágjuk, a hal zsiradékjában lepirítjuk, majd a gombát rádobjuk, és kevergetve kissé lepirítjuk.Sózzuk, borsozzuk, majd az elkészül rizshez keverjük. Az uborkát megmossuk,reszeljük le, de a magházát emeljük ki.Ezután a joghurthoz sót, borsot, zúzott fokhagymát adunk, és az uborkával elvegyítjük. Behűtjük tálalásig. A halat melegen a vargányás rizzsel, és a joghurtos uborkával tálaljuk.Jó étvágyat hozzá!