2018. március 12., hétfő

Tejszínes rókagomba leves húsgombóccal

A rókagomba nagyon finom, és télen is készíthetünk belőle egy igen izgalmas ízletes és tartalmas levest. A Penny-ben lehet kapni 600 forintos áron üveges terméket, ami kiváló alap a leveshez.Már főzni sem kell, mert félkész gomba lében. A húsgombóc is onnét való csak mirelit.Nagyon gyorsan el lehet készíteni, a háziasszonyok kedvence, mivel pillanatok alatt elkészül, ha van hozzá megfelelő alap.




Hozzávalók:
1 üveg rókagomba, vagy 20 dkg mirelit, esetleg ha van friss
3 szál sárgarépa
1 szál fehér zöldség 
1 db vöröshagyma
2 db sárga burgonya
1 evőkanál fűszerpaprika
10 dkg kockázott baconszalonna füstölt
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál liszt
1 liter húsalaplé

frissen őrölt bors
1 evőkanál szójaszósz
2 dl tejszín
1 csomag mirelit húsgombóc félkész

Elkészítése:

A baconszalonnát kevés olajon lepirítjuk, majd félretesszük.A vöröshagymát apróra vágjuk, és a maradék zsiradékon megfonnyasszuk. Ezután visszatesszük a szalonnát, és pirospaprikával megszórjuk, őrölt borssal megszórjuk, majd 1 kevés liszttel is. Felöntjük a húsalaplével, elkeverjük, sózzuk, a gombát, burgonyát tetszés szerinti nagyságúra felaprítva és a zöldségeket  hozzátesszük. 20 percig főzzük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, a mirelit húsgombócokat beleöntjük, 5 percig főzzük, szójaszósszal ízesítjük még, és vízzel pótoljuk  a levet.Tejszínnel dúsítjuk és 2 perc forralás után elkészült, és már tálalhatjuk is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése