2018. március 12., hétfő

Gombás-cukkinis fetuccine tejszínes sajtmártással

LSzármazási hely:  Lazio Róma . A fetuccine tésztából sokféle étel készül, a  rusztikus példányok jobban fogják a mártást. Általában gombolyag formában szárítják.A mediterrán konyha számtalan előnye ismert és nem vagyok egyedül a világban, aki ezt tudja. Rendkívül egészséges, egyszerűségében is változatos tud lenni. Nyáron azonban konyhakert művelőként szembesülök egy érdekes kényszerrel is. Konyhakertem mérete korlátozott, igyekszem a rendelkezésemre álló területen a lehető legnagyobb értéket megtermelni. Ezek pedig a mediterrán konyha legfőbb alapanyagai.




Hozzávalók:

1 db csípős paprikás camembert
40 dkg fetuccine tészta
2 dl főzőtejszín
1 csipet sáfrány
5 dkg vaj

frissen őrölt bors
szerecsendió
2 db kisebb cukkini
10 dkg vargányagomba (barna csiperke)
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem

Elkészítés módja:

A cukkinit egy felforrósított serpenyőben 1 kanál olívaolaj és 1 dkg vaj keverékében roppanósra pirítjuk. Kiszedjük a serpenyőből és ugyanezt megismételjük a gombával is. Csak a legvégén sózzuk és borsozzuk meg mindkettőt.
Egy magas falú serpenyőbe önjük a tejszínt, beleszórjuk a sáfrányt és felmelegítjük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott csípőspaprikás camambert sajtot és a maradék 3 dkg vajat. Összeforraljuk, sóval, frissen őrölt borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Ebbe a mártásba szedjük a kifőtt tésztát és egy-két kanál főzőlevet. Jól összekeverjük és azon melegében tálaljuk. A tésztát 4 tányérra elosztjuk, és mindegyik tetejére teszünk a sült zöldségekből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése