2017. március 8., szerda

Mustáros-fokhagymás szószban sült húsgombóc.





Hozzávalók:

A mártáshoz:
1 tk instant fokhagymapor
2 ek narancsos mustár
1 tk só,bors
1 tk pirosarany
1 tk szójaszósz
1 tk worchestershire szósz A gombóchoz:

 10 dkg liszt
50 dkg sertéscomb darálva
1 evőkanál pálmazsír (olaj)
 2 gerezd reszelt fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
2 ek zsemlemorzsa
1 db tojás
1 tk mustár dijoni
só,bors


Elkészítése:
A gombóchoz valókat összedolgozzuk, és gombócokat formázunk belőle. Lisztbe forgatjuk, kissé ellapítjuk, majd serpenyőben kevés pálmaolajon kisütjük.Kivesszük a húspogácsákat, és kevés lisztet szórunk a visszamaradt zsiradékba, felöntjük húsalaplével, majd ízesítjük szójaszósszal,sóval, borssal, a  narancsos mustárral, fokhagymaporral , egy kevés worchestershire szósszal, végül 1 teáskanál pirosarannyal jól elkeverjük. Ezután visszarakjuk a húsgombócokat, és még 20 percig sütjük a szószban.

Kapros zöldbabfőzeléket ajánlok hozzá! Nagyon finom, egyszerű tökéletes főétel a húsgombócokhoz.


Thai rákleves.


Az Ázsia ételek egyre jobban terjednek el kis hazánkban is. Miért is ne készíthetnénk el otthon?



Hozzávalók:

2 db zöldhagyma
4 db paradicsom
1 db chilipaprika
1 kisdarab gyömbér
1 konzerv kókusztej
1 liter csirke alaplé
1 ek halszósz
1 ek chiliszósz
2 db lime levél
1 fél lime citrom leve
30 dkg előfőzött tisztított rákfarok (óriás garnéla)

Elkészítése:

A csirke alaplevet kevés vízzel felforraljuk, majd vágjuk fel a hagymát a zöldjéből tegyünk félre. Facsarjuk ki a lime levét, vágjuk apróra a paprikát, reszeljük le a gyömbért. A paradicsomot hámozzuk meg vágjuk fel. Lehet konzerv hámozott paradicsom is, én ebből készítettem.
Az alapléhez adjuk hozzá a lime levét, a lime leveleket a hagymát, a paprikát, és a gyömbért. Forraljuk tovább, pároljuk 20 percig. Adjuk hozzá a kókusztejet, a paradicsomot, és a tisztított rákfarkokat, és a szószokat. Újra forraljuk, majd tálaljuk, a zöldhagymával szórjuk meg.