2017. január 31., kedd

Gyömbéres-aszaltszilvás sertésszelet pikáns szószban.



Sohasem a legolcsóbb húsokból készítek ebédet, de most mindössze 4 szelet sertéscombból lett egy finom ebéd két személyre. Ráadásul akciós húsból. Régi recept Svédországból, de már az eredetit nem találom, így ahogy eszembe jutott úgy készítettem. Egyszerű, és nagyon ízletes főétel.








Hozzávalók 2 személyre:

4 szelt szép sertéscomb
1 tk őrölt gyömbér
10 dkg aszaltszilva
só, bors
2 dl tejszín
2 dl száraz fehérbor
liszt a forgatáshoz
5 dkg vaj
1 kk dijoni mustár
1 tk instant fokhagymapor

Elkészítése:

A húst fólia között kiveregetjük
Sózzuk, és őrölt gyömbérrel megszórjuk.
Az aszltszilvából középre hármat helyezzünk a húsra, és tekrjük fel.
Egy fogpiszkálóval tűzzük össze.
Borsozzuk kivűlről, és forgassuk lisztbe.
Serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, és tegyük bele a húst. Mindkét oldalát süssük át, majd öntsük fel a borral, és kevés mustárral ízesítsük meg.
Szórjunk kevés instant fokhagymaport a levébe, és a húst puhára süssük át lefedve.A levét pótoljuk kevés vízzel, majd 1 tk étkezési keményítőt keverjünk el 2 dl tejszínnel, és a szósszal keverjük el, sürítsük be.Párolt rizst adjunk körítésnek mellé. A fogpiszkálót távolítsuk el.