Ez a sült paprikakrémes sajtkrémes csirkemell recept egyszerűen zseniális! Ez egy hihetetlenül finom étel, amit mindenképp ki kell próbálnod! A mascarpone krémsajtnak hála, isteni krémes állaga van a szósznak!
Én jobban szeretek paprikakrémet használni, mert először is gyorsabban elkészül az étel, nem utolsó sorban finom krémes állagúvá válik a mártásunk.
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell filé
- só
- őrölt
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szár bazsalikomlevél - friss
- 30 ml olívaolaj
- 2 dkg vaj
- 150 g mascarpone krémsajt
- 1-2 evőkanál sült kápia paprikakrém (Az általam készített,ami a blogomon megtalálható)
- Ennek hiányában két paprikából készítsünk sült paprikát.
- 150 ml alaplé - csirke
- Elkészítése:
- A csirkemelleket megtisztítjuk, majd szép szeleteket vágunk belőle.
- Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük rövid időre.
- Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és mindkét oldalát átsütjük 4-4 perc alatt.
- Kivesszük egy tálra, és vöröshagymát aprítunk fel. Kevés vajat teszünk még a serpenyőbe lévő olajra,és a hagymát lepirítjuk benne.
- A paprikakrémet hozzákeverjük, majd a sajtkrémmel, és a csirke alaplével jól elkeverjük, és pár percig forraljuk.
- bazsalikomot aprítunk, és hozzákeverjük a krémes mártáshoz.
- Ráültetjük a csirkemelleket, és ha szükséges még kevés folyadék hozzáadása akkor azzal még lassan főzzük 12 percig lefedve a serpenyőt.
- Sós vízben kifőzött papardellével kínáljuk, de bármilyen köret jó hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése