2017. október 13., péntek

Matcha teás palacsinta torta


A zöld matcha teapor csodálatos, mivel annyira rejtelmesen jó dolgokhoz lehet felhasználni, nincs is erre számszerű magyarázat.
A fotón talán nemigazán jött ki olyan szépen a zöld színe a palacsintának, de büszke vagyok arra, hogy nem mű kaját fotózok, hanem valódit, amit én magam sütöttem meg.A fényviszonyok nem mindig kedveznek, de azért remélem ezzel nem bántok meg senkit sem. A palacsinta torta nagyon finom volt, sajnos ideje nem volt a tölteléknek megkötni, mert elfogyasztottuk idő előtt.




Hozzávalók:

15 dkg finomliszt
2 db tojássárgája
1 egész tojás
tej kb 2 dl
1 ek olaj
1 ek zöld matcha teapor
csipet só
1 tk porcukor, vagy vaníliás cukor

Töltelék:

1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl habtejszín
1 evőkanál cukor
1 kisebb zöld citrom héja
1 kk zöldcitromlé
1 marék tört natúr zöld pisztácia

Elkészítése:
1. A tésztához valóknál a lisztbe keverjük a teaport, és továbbiakban ugyanúgy készítjük mint a hagyományos palacsinta tésztát.
2. A szokásos módon kisütjük a palacsintákat.3. A tejből cukorból pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd ha kihűlt, akkor keverjük hozzá a keményre felvert habtejszínt, és az ízesítőket. Habfixet is használhatunk hozzá, de opcionális.
4. A palacsintákat megkenjük a töltelékkel, és egymásra rétegezzük. A tetejét is kenjük meg, és szórjunk rá pisztácia darabokat, meg zöld citrom héjával is szórjuk meg.Jól behűtjük, majd szeleteljük fel, mint a tortát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése