2017. július 13., csütörtök

Ricotta rebarbaraszósszal.

Ricotta

Túróhoz hasonló friss sajt, amit felmelegített tejsavóból nyernek. Általában az édesség-.illetve desszertkonyha alkalmazza, de létezik sózott változata, amit gyakran érlelnek is és használatával pikánssá tehetjük az ételeket. Hagyományosan tehéntejből készül, de ritkán juhtej savójából is készítik. Dél-Olaszországban kedvelt előétel a kemencében sütött változata. Nagyon egészséges, mivel nem zsíros termék.

A ricotta sokunk kedvence, a rebarbara már nem annyira. Fedezzük fel együtt, mert nagyon egészséges  és finom. Mindkettőt nagyon szeretem, és ez a desszert a bizonyíték arra, hogy a kertben termett rebarbarából ilyet is lehet összedobni percek alatt.







Hozzávalók:

1 doboz rikotta
8 szál rebarbaraszár
10 dkg cukor
1 fél citrom leve
1 ek vanília aroma

Elkészítése:

A rebarbarát megmossuk, és a végeit ami lehet kicsit fás levágjuk.
1,5 cm -es darabokra vágjuk, és cukorral feltesszük egy lábasban főzni. Amikor elolvad a cukor, akkor a citromot is hozzáöntjük, meg az aromát. Sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Tálkákba teszünk ricottát majd a rebarbarával fogyasszuk.Kitűnő desszert.