Lekvárt főzhetünk be sokféleképpen, de ezzel az új ízesítéssel valóban nagyon kellemes lekvárt kapunk, köszönhető ez az új Dr Oetker készítménynek.
Hozzávalók:
2,5 kg sárgabarack
1 csomag fűszeres dzsemfix a Dr Oetker-től
1 doboz 50 dkg 3 az 1-ben befőzőcukor
1 csomag vaníliás cukor
vagy aroma
Elkészítése:
A barackot megmossuk, és forrásban lévő vízben dobjuk, majd a szűrőkanállal kiszedjük egy edénybe. Ha minddel végeztünk, kimagozzuk, és passzírozó géppel letekerjük, hogy a héja ne kerüljön bele.A baracklekvárba keverjük a fűszeres dzsemfixet, és a befőzőcukrot.Jól elkeverjük, majd 50 percig szép lassan sűrűre főzzük. Az aromát belekeverjük, majd tiszta üvegekbe öntjük. Erre a célra olyan tölcsért használjunk, amely kizárólag szélesszájú üvegekhez való. Az üvegeket légmentesen lezárjuk, és hűvös helyre tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése