2017. július 28., péntek

Baracktorta


Mivel a szezonja lejárt a sárgabaracknak azért még akad üzlet ahol meglehet vásárolni, így érdemes még kipróbálni ezt a finom baracktortát,mely gyorsan elkészül akkor is ha kevés az idő.
Nem igényel túl érett gyümölcsöt a keményebbek is megfelelnek hozzá a sütési idő is minimális.











Hozzávalók:

5 db tojás
9 dkg darált mandula
12 dkg cukor
2 ek só
11 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja

Tetejére:

3 dkg mandulapehely
30 dkg sárgabarack

Kell hozzá még:

24 cm tortaforma

Elkészítés:

Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor 1/3-val, a tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, a lisztet összekeverjük az őrölt mandulával sütőporral a reszelt citromhéjjal csipet sóval. A habos tojássárgájához adagoljuk a száraz anyagot,majd a tojás habot lazán hozzá keverjük. A torta formát kivajazzuk lisztezzük,majd a masszát beleöntjük. A sárgabarackokat kimagozzuk negyedekbe vágjuk,kirakjuk a tészta tetejét velük szépen egyenletesen ne maradjon hézag. Megszórjuk mandulapehellyel. 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük,és további 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk a formába kihűlni,majd lecsatoljuk a forma oldalát,tálcára helyezzük a tortát cikkekre szeletelve tálaljuk.