2017. július 30., vasárnap

Barackos csirke sütőben sütve

A barackkal sült csirkemell pillanatok alatt elkészíthető, finom, könnyű, nyári étel. Elkészítési idő: 20-25 perc





Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
5 db őszibarack sárgahúsú
20 dkg baconszalonna
2 db mozzarellasajt
6 dkg vaj
2 dl tejszín
1 tojás sárgája
1 dkg liszt


Elkészítése:

A csirkemell darabokból 4-5 cm-es átmérőjű darabokat vágunk. Sózzuk, enyhén borsozzuk, majd baconszalonnával beburkoljuk, és serpenyőbe rakjuk sorba, ahogy felforrósítjuk a vajat benne.Mindkét oldalát pirítjuk, majd kivesszük őket, és egy tűzálló tálba helyezzük. Mindegyik tetejére mozzarella karikákat ültetünk, és félbevágott barackokat. A serpenyőben lévő zsiradékhoz vajat teszünk, megszórjuk liszttel jól elkeverjük, majd tejszínnel felöntjük. A besamel krémhez adunk 1 tojás sárgáját, és elkeverjük, de már nem a tűzön. Mikor ez megvan sózzuk, és mindegyik barack tetejére teszünk egy kanállal adagolunk a sűrű krémből. A sütőbe tesszük, és 180 fokon 15 percig sütjük. Ezután már csak a tálalás következik.