2017. június 22., csütörtök

Poharas epres sajtkrémes desszert.

A poharas desszertek nagyon népszerűek mindenhol hazánkban. Ehhez nem kell más, csak némi gyümölcs, krém, piskóta, vagy kekszfélék, tejszínhab, öntetek, és fantázia. Így készült az én egyszerű, és gyors desszertem eperraguval.Az eperragu nagyon ízletes. Ha kevés vaníliát is adunk hozzá, még ízletesebb lesz.







Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg érett eper
1 ek befőzőcukor
kevés citromlé
citromfű
1 tk vanília aroma, vagy 1 db vanília kikapart magja

1 csomag Dr Oetker fehércsokoládé ízű krémpor
10 dkg mascarpone krémsajt
4 dl tej
1 fél csomag zabkeksz

Elkészítése:

A krémport hidegen főzés nélkül elkészítjük, úgy, hogy robotgéppel alaposan krémmé keverjük. A  sajtkrémhez kézi habverővel keverjük össze.
Az epert a befőzőcukorral, aromával,  és a citromlével felfőzzük olvadásig, majd hagyjuk kihűlni.
A zabkeksz felét 4 előkészített desszertes pohárnak az aljába elosztjuk ,  krémmel leöntjük, majd így a másik fele tördelt keksz, majd krém, és végül az eperraguval leöntjük.Citromfűvel diszítjük, majd jól behűtve kínáljuk.