2017. május 15., hétfő

Rakott Tortelloni.

Tudom sokan a rakott tortellinit ismerik jobban, de ezt a változatot is próbáljátok ki, mert nagyon finom.
A Tortelloni kicsivel nagyobb a Tortellininél. Azért írom így le, mert sokan nem tudják, és esetleg megyganusítanak azzal, hogy rosszul írtam le a kis tésztabatyuk nevét. Nem nem tévedés, csupán méretkülömbségek vannak a kettő között, meg kicsit a formája is más. Ez a recept nagyon gyorsan elkészül,  finom olasz étel.
 A Tortellonit készen vásároltam spenótos-ricottás töltelékkel, mert ezt a fajtát nagyon szeretjük.

Egy kis sajt ismeret.
A Parmigiano-Reggiano az egyetlen sajt a világon, amely a bankokban elfogadott fizetőeszköz volt, mivel az összes helyi termelőnek évekig ebben állt a pénze. A parmezán érlelési ideje ugyanis nagyon hosszú. Érdekes az is, hogy a parmezán kérgét általában mindenki eldobja. Az olaszok nem! A parmezán kérgét ízesítésre használják, kockára vágva a levesbe beletéve nagyszerű ízt kölcsönöz az ételeknek.Sikerült 2016-ban Olaszországból hoznom 70 dkg-os kiszerelésben aránylag olcsón. Nagyon hamar elfogyasztottuk, pedig nagyon markáns íze van, de valóban finom az íze.ne sajnáljuk ezt az ételről, mer nagyon illik hozzá!



Hozzávalók:

50 dkg kész Tortelloni (Lidl)-ben is kapható
1 nagyobb padlizsán
2 meghámozott, 2cm vastag szeletekre vágott burgonya
1/4 dl olívaolaj
1 közepes hosszában felszeletelt vöröshagyma
20 dkg hámozott paradicsom
csipetnyi cayenne bors
só, 
őrölt bors
1 tk vágott friss oregano
10 dkg reszelt  parmezán jellegű sajt, vagy (Reggiano-Parmigiano)

Elkészítése:

 A padlizsánt 2 cm-es karikára vágjuk, megsózzuk, és a levét lecsorgatjuk. A tésztát sóval, 1 ek olívával ízesített forró vízbe rakva megfőzzük, leszűrjük, majd tűzálló tálba, vagy sütőtepsibe terítjük. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd egy kevés olajban megpirítjuk, és a tortellonival összekeverjük.
A hagymát 2 eőkanál olívaolajon megpároljuk, a leitatott padlizsánszeleteket belerakjuk, és szép pirosra sütjük. A paradicsomot beleforgatjuk oreganóval, cayenne borssal, sóval, borssal fűszerezzük, és erős lángon addig levergetjük amíg saját levét el nem főtte. A paradicsomos padlizsánt a tortellonira halmozzuk és a sajt 1/3 részét belekeverjük. A maradék sajtot a tetejére hintjük. 200 fokos sütőbe addig sütjük, amíg a sajt a tetejére nem olvad.A tetejét még friss oreganóval megszorhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése