2017. május 4., csütörtök

Habos almás krémtorta



Az alma nemcsak egészséges és finom, de számtalan módon elkészíthető gyümölcs, amely különösen a téli szezon idején jön kapóra. Tavaszodunk ugyebár, most nagyon sok helyen kapható szép piros alma az üzletekben, és akciós áron. Így tehát érdemes most venni belőle, és elkészíteni kedvenc sütinket. Az enyém ez a krémes.






Hozzávalók a piskótához:

4 tojás
3 ek liszt
1 ek kakaópor
4 ek cukor
1 ek víz
1/2 csomag sütőpor

Továbbá 2 db alma
kevés fahéj, és kristálycukor keveréke

A krémhez:

1 csomag vaníliás pudinpor Dr Oetker 
3,5 dl tej
15 dkg vaj
15 dkg cukor
5 dkg csokoládé
1/2 csomag babapiskóta,ha van kerek az még jobb
1-2 ek rumaroma
2 dl habtejszín, habfixáló 1 csomag
Alma a díszítéshez
Csokireszelék a tetejére

Elkészítése:

1. A tortaformát alufóliával kibéleljük. 24 cm-es kell hozzá.
Összekeverjük a szokásos módon a piskótatésztát.
2. Az almákat megmossuk, és kiszedjük a magját, majd szeletekre vágjuk. Kirakjuk vele a tortaforma alját.
3. A piskótatésztát felezzük meg, és tegyünk kakaóport az egyikhez.Óvatosan keverjük hozzá körkőrös mozdulatokkal ne törjük össze a piskóta tésztáját . A világos tésztát kenjük az almára, a másik kakaósat a sárga tésztára kenjük, és sütjük 180 fokon 15-20 percig.Tűpróbát végezzünk.
4. A pudingport a tejben cukorral sűrűre főzzük. Belekeverjük a vajat,  és elfelezzük. Az egyik felébe az olvasztott csokoládét keverjük.
5. A kihűlt piskótát kivesszük a formából, ami csatos forma. fóliát levesszük róla,és fordítva visszatesszük a formába.Az almát megszórjuk a fahéjas cukorral.
5. A világos krémet rákenjük , kirakjuk a babapiskótával, erre csurgatunk némi rumaromát,erre kenjük a csokoládés krémet. A felvert tejszínnel bevonjuk a szélét, és csokireszelékkel almával díszítjük. Jól behűtve kivesszük az alját a formának, és tortaszeleteket vágunk belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése