2017. április 24., hétfő

Vasi pecsenye


Aki szereti a fokhagymás húsokat, az ezt az ételt imádni fogja. A hús mottója , a paprikás lisztbe forgatott húst mikor sütjük, akkor fonom réteg vonja be. A külön kisütött fokhagymaszeletek már csak a csúcs, amitől lesz az íze tökéletes.A A vasi pecsenye a fokhagymás pácolása miatt finoman fokhagymás ízű, a bundája pedig tökéletesen kiegészíti ezt az ízt.





Hozzávalók:

8 szelet sertéskaraj
1 kk fűszerpaprika
4 ek liszt
2 dl tej
8 gerezd fokhagyma
5-8 dkg vaj

Elkészítése:


A sertéshúst szeletekre vágom és kiklopfolom, majd a szeletek mindkét oldalát besózom. Kb. 2 dl  tejben 3 gerezd fokhagymát zúzok össze, belerakom a besózott hússzeleteket és egy jól záródó dobozban a hűtőben egy éjszakán át pácolom. Minél tovább pácolom a húst, annál finomabb lesz.
A hússzeleteket a pácolás végeztével lecsöpögtetem, lisztből és pirospaprikából panírt készítek. Ebbe forgatom a hússzeleteket, majd egy serpenyőben felhevítem a vajat, és ráteszem a húsokat. Mindkét oldalát átsütöm, majd amikor mindegyikkel megvagyok, akkor felöntöm kevés vízzel.Fedő alatt puhára sütöm.
A fokhagyma gerezdeket szeletelem, és külön kis serpenyőben vajon aranybarnára pirítom. A húsra rakosgatom tálaláskor, és petrezselymes rizzsel tálalom kedvenc savanyúságommal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése