2017. április 17., hétfő

Kókuszos-mandulás szelet.


Vannak olyan klasszikus krémes kekszek, csokoládék, bonbonok, torták, amelyeket évtizedek óta imádunk a megszokott formájukban, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne szeretnénk őket akkor is, ha krémes-habos sütemények formájában öltenek testet.Ugye ennek te sem tudnál ellenállni? 




 Hozzávalók:

A kókuszos piskótához:
9 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg liszt
A krémhez.
4 dl tej
7,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 db vanília
6 dl hideg tejszín
1 csomag habfixáló
10 dkg darált mandula
A diszítéshez:
5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

1. A piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, majd beleforgatjuk a sütőporral és kókuszreszelékkel elkevert lisztet.
2. A masszából sütőpapírral bélelt sütőlemezre (A sütő tepsije tökéletes) vékony lapot kenünk, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük 10 perc alatt. Ha kihűlt 3 egyforma lapba vágjuk.
3. A krémhez felforralunk 3 dl tejet a cukorral, vaníliával, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük.A vaníliát kivesszük belőle. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, hozzákeverjük a kihűlt és jól elkevert pudinghoz, végül beleforgatjuk a darált mandulát.
4. A krémmel megkenjük a piskótalapokat úgy, hogy a tetejére is jusson egy vékony réteg. Az 5 dkg kókuszreszelékkel megszórjuk, tálalásig hűtőszekrényben dermesztjük.Jó ha 1 napot áll a hűtőbe letakarva,mert sokkal puhább lesz, és könyebben lehet szeletelni. Aromazáró dobozban napokig finom friss, és puha marad.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése