2017. április 4., kedd

Csirkeaprólék leves vajgaluskával

A leggyakrabban készített leves nálunk csirkeaprólékból készül. Ennek oka, hogy olcsó, és hamar megfő, nem kell vele sokat bíbelődni. Ezenkívül ízletes is.Hétköznapi fogásnak tökéletes előétel, de akár ünnepi leves is lehetne!Akinek sikerül igazi házi csirkéből elkészíteni, annak szerencséje van, mert az az igazi, de nekünk jó a bolti is, ha nincs más. Knorr levesalappal dobtam fel, érdemes kipróbálni, mert nagyon finom ízt ad az ételnek. Igaz az is hogy nem vagyok híve az ételízesítőknek,de ez a termék kivételt képez.






Hozzávalók:
2 csomag csirkeaprólék
2 szál sárgarépa
1 szál fehérzöldség
1 kisebb zeller
1 kisebb karalábé
1 marék borsó
só,
pár szem bors
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
pár szem barna csiperke gomba
1 Knorr csirkealapíz

VAJGALUSKA:

Hozzávalók:
1 tojás
5 dkg vaj
5 dkg liszt

Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük és negyedóráig pihenni hagyjuk. Majd a forró levesbe mártott kiskanállal, vagy galuskaszaggatóval kiszaggatjuk és 5 percig főzzük.

A leves készítése:

A csirkeaprólékot megmossuk, és a felesleges részeket eltávolítjuk az egyes részekről. Daraboljuk kisebb falatokra. nagyobb fazékban vizet teszünk, és a húsdarabokat beletesszük. Ha felforr, akkor leszedjük a fölét, és tetszés szerinti nagyságúra vágva a zöldségeket a leveshez adjuk, kivéve a borsót, azt féluton tegyük bele, nehogy szétfőjön. A petrezselymet szárával tegyük a levesbe, és a végén szedjük ki a levesből.Frissen vágottal pótoljuk tálaláskor. Ezután még a levest sózzuk, és a Knorr csirkealapot se felejtsük beletenni. Nagyon jó ízt ad a levesünknek. A kész levesből a fokhagymát és hagymát távolítsuk el. A galuskát külön is főzhetjük ki húsleves alapban, majd tálaljuk a leveshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése