2017. április 17., hétfő

Áfonyás tejberizses szelet


Hogy miért éppen áfonyás?Többek között, mert ez a kedvenc gyümölcsöm. A hűtőbe viszont volt elég ahhoz, hogy ezt a finom süteményt megalkossam. A tejberizs önmagában is finom, ám ha megbolondítjuk fehér  csokoládéval, és tejszínhabbal, akkor már luxus krémnek való anyag kerekedik belőle. Íme az alkotás receptje.








Hozzávalók 12 szelethez:

A piskótához:
3 tojás
6 dkg cukor
fél csomag sütőpor
7,5 dkg liszt

Az áfonyás pudinghoz:

20 dkg áfonya
10 dkg barna nádcukor
fél citrom leve
1 csomag vaníliás pudingpor

A töltelékhez:

1 evőkanál cukor
2,5 dl tej
7 dkg hosszúszemű rizs
1 csomag vaníliáscukor
2,5 dl 30 %-os tejszín, vagy cukrászhab
1 tk zselatin
1 zöldcitrom reszelt héja
10 dkg olvasztott fehér csokoládé


A diszítéshez:

áfonya
2 dl  35%-os tejszínhab Milli
1 cs habfixáló

Elkészítése:
1. A piskótát a hozzávalókból elkészítjük, majd a masszát 20 x 30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és süssük 170 fokon 10 perc alatt készre.
2. Az áfonyás pudinghoz a gyümölcsöt egy nyeles edénybe tesszük a cukorral együtt addig főzzük, míg megolvad a cukor.majd összeforraljuk 1 dl vízzel, és botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, és besűrítjük 1 dl vízben elkevert pudingporral, , és még melegen rákenjük a piskótalapra, és kihűtjük a hűtőben.
3. A töltelékhez elkeverjük a cukrot a tejjel, ráöntjük a  mosott rizsre, és mikrótálba lefedve megfőzzük 350 watton  mikróban addig, míg puha nem lesz.kb 30 perc.
4. A Kihűtjük, majd a vaníliás cukorral felvert tejszínhabot a habfixálóval felverjük, és a rizshez adagoljuk. Az olvasztott csokoládét ezután adjuk hozzá, és keverjük ki jól. A zselatint melegítsük fel, és adjuk azt is hozzá.
5. A krémet egyenletesen kenjük el az áfonyás rétegen, és a hűtőbe tesszük dermedni.
6. Tálalás előtt a habbá vert tejszínhabbal, és áfonyaszemekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése