2017. február 9., csütörtök

Zöld teás karácsonyi püspökkenyér



A japán zöld matcha teapor a színezi át, ennek a különleges sütinek a színét. Mutatós, és nagyon finom a fehér csokis sajtkrémmel bevont aszalt gyümölcsös, tojásfehérjéből készült kenyérke. A citrusok, sárgadinnye, és aranymazsola hozzáadása, némi darált  dió, és zöld teapor adta az alapanyag töltelékét.





Hozzávalók:

7 tojás fehérje
4 ek liszt
2 ek darált dió
4 ek kristálycukor
1 ek zöld matcha teapor
1 ek aranymazsola
1/2 csomag sütőpor
1 ek  kandírozott sárga, és zöld citrom
1 ek kandírozott narancshéj
1 ek vörösáfonya
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 tk citromlé
csipet só

A krém a tetejére:

25 dkg mascarpone
2 ek cukor
1 csomag vaníliás puding 
10 dkg fehércsokoládé
3 dl tej 1 ek cukor

Elkészítése:

1.  A pudingot sűrűre főzzük , a szokásosnál kevesebb tejjel, majd a csokoládét hozzákeverjük, hogy olvadjon szét a pudingban. Ha kihűlt, akkor a sajtkrémmel is keverjük össze, és a cukorral.
2. A tojásfehérjéből a cukorral csipet sóval ne túl kemény  habot verjünk, majd a lisztbe keverjük a száraz hozzávalókat a sütőport, diót, stb, és óvatosan a habba keverjük úgy hogy ne törjük össze.
3.  Kivajazunk egy nagyobb őzgerinc, vagy sütőformát, és lisztezzük be jól, majd töltsük meg a masszával 3/4 részéig , és simítsuk el egyenletesen egy habkártyával. 200 fokon előmelegített sütőbe tolva 180 fokon  hőlégkeverékesben 14 perc alatt készre sütjük.
4. Ha már kihűlt a sütink, akkor vegyük ki a formából, és tegyük tálcára. Kenjük meg a krémmel, és diszitsük kandírozott cseresznyével. 
5.Szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése