2017. február 13., hétfő

Mátrai borzaska csirkemellből.


Igazi klasszikus csárdaétel, amit most otthon is elkészíthetünk, hogy tökéletessé tegyük a hétvégi ebédet.






Hozzávalók


  • 8 vékony szelet csirkemell 
  • 2 db nayobb közepes burgonya reszelve
  • 4   evőkanál liszt 
  • 2 kisebb tojás 
  • ptrezselyemzöld 1 ek
  • 2 ek tejföl
  • só 
  • bors 
  • 1 gerezd fokhagyma zúzott
  • 1 kis fej vöröshagyma reszelve 
  • 5 dkg reszelt sajt
  •   sütéshez bő pálmaolaj 

Elkészítés

A húst kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A bundához a tojásokat felverjük, a lisztet belekeverjük simára, majd a fokhagymát, és reszelt vöröshagymát a burgonyával együtt belekeverjük. Ezután tejföllel higítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a reszelt sajtot adjuk utoljára hozzá. A lisztbe forgatjuk a húst, majd forró olajba tesszük, és lassan sütjük tovább aranybarnára.Jázmin rizs vörös rizzsel a körete,és savanyú uborka a kisérője.