2017. január 23., hétfő

Thai csirkeleves üvegtésztával.

Az ázsiai leveseket nagyon szeretem,és az unokám is rajong értük. Minden olyan ételt szeretek amibe szóját tesznek, mert egyszerűen zseniális az íze.Ez az ételféleség amit variálhatunk kedvünk szerint. Így például, én ezt a levest a magam szájaíze szerint állítottam össze.Nagy sikere volt, még a férjem is elvolt ragadtatva tőle.Ő ugyanis nagy kritikusom,és szakértőm!Ha valaki nem ismerné ezt a fűszert, annak leírom:
Az kaffir lime levelet az indiai konyha nap mint nap használja különböző currykben, ételekben. De nem csak itt, hanem Thaiföldön, Laoszban, Kambodzsában, Vietnámban, Indonéziában, az egész Dél-kelet Ázsiában elterjedt ennek a fűszernek a használata. Az íze pedig friss, citromosan fűszeres, édeskés, de harsány az ételeinkben, használjuk citromhéj helyett is.




Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé
10 dkg shitake gomba
2-3 levél kelkáposzta
1 csomag üvegtészta 10 dkg
1 kisebb csilipaprika
1 nagyobb sárgarépa
1 kiscsokor korianderzöld
2 ek szójaszósz
1-2 ek olaj
1 tk halszósz
1 darabka gyömbér
1 szál újhagyma
2-3 db kaffir lime levél
1 kk citromfű (citromnád)

  Elkészítése:

1.A csirkemellet darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük, míg a gombát négyfelé.
2. A csirkemellet a forró olajon megpirítjuk, hozzátesszük a citromfűszálat, a chilit, fokhagymát, gyömbért, és a   a szójaszósszal és a halszósszal, újra átforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és a kaffir lime leveleket.

3. Felöntjük a csirkelevessel, forraljuk 2-3 percig. Az üvegtésztát a legvégén a levesbe tesszük.Ezzel pár percig főzzük még a levest, megszórjuk az apróra vágott korianderrel, és azonnal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése