Ahogy jönnek a hűvösebb napok, egyre inkább kívánjuk a gazdagabb leveseket. Ez a lencseleves igazán ízes, tartalmas, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni.A gombócok nem tévesszenek meg senkit, sajnos csak ennyi maradt, mire észbe kaptam, és csak így tudtam lefotózni.Elnézést érte, idővel lecserélem a képet.Az íze kiváló volt.
- 200 g vörös lencse
- 3 ek olívaolaj
- 3 db koktél paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db zellerszár
- 1 paprika
- 1 sárgarépa
- 2 tk mustár
- 1 tk méz
- 1 mk currypor csípős
- 50 dkg darált hús
- 1 db tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- só,bors,koriander
- 8 dkg őrölt sós pisztácia
- 1. A vörös lencsét az elkészítés előtt rövid időre beáztatjuk.
- 2. A kisebb kockákra vágott hagymát az olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és az apróra vágott fokhagymát,majd felöntjük vízzel.0 perc elteltével hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, néhány perc múlva majd a szeletelt zellerszárat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Következik a lencse, 10 perc alatt meg is fő.A curryvel, és mézzel, mustárral ízesítjük.Turmixoljuk.
- 3. Elkészítjük a húsgombócokat: Összekeverjük a darált húst 1 tojással, sóval, borssal, köménnyel, korianderrel,morzsával, és pisztáciával.
- 4. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk a húsból. A gombócokat a krémlevesbe tesszük, és 20 percig főzzük. Azon forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése