Minden elkészült ételem, egy sikerélmény! Ezt az ételt ünnepekre
készítettem a vendégeimnek, és családtagjaimnak. Mivel a csirkemellet mindenki szereti, emellett döntöttem. Martha Stewart műsorát nézegettem videón, így találtam rá erre az olaszos finomságra. Amúgy is szeretem az amerikai nagyasszony receptjeit, már régóta gyűjtöm a videós felvételeket, és rengeteg anyag van a szobámban ami rám vár, hogy elkészüljenek.
Olívával meglocsolt és sóval megszórt zsemleőrlemény sütőben pirítva, így készül a panír.
1 kg csirkemellfilé
12 db bazsalikom levél
2 csomag bivaly mozzarella
10 dkg parmezánsajt
1 üveg olasz paradicsompüré
1 dl olívaolaj,és só
A panírhoz:
3 db tojás
20 dkg liszt
8 zsemléből pirított pankómorzsa
Elkészítése:
A csirkemelleket szeleteljük fel vékony egyforma szeletekre, és kicsit veregessük ki két fólia között. De csak kicsit,ne verjük szét a húst.A morzsához a zsemléket aprítóba tesszük, és felaprítjuk.Egy sütőtepsibe helyezzük, és megöntözzük olívaolajjal,és megszórjuk sóval. Forró sütőbe tesszük, és néha forgassuk át egy sütőlapáttal, hogy minden oldalról megpiruljanak. Ezután hagyjuk kihűlni. A legjobb előző nap elkészíteni,én is ezt tettem.A húsokat enyhén sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni. A lisztbe szórjunk fokhagymasót, és kevés borsot. Ebbe forgassuk a csirkemell szeleteket, majd tojásba, és végül a pirított morzsába. Sütőlemezre tegyünk sütőpapírt, és fektessük rá a szeleteket. 200 fokos sütőbe süssük mindkét oldalát szép pirosra. Aki nem sajnálja a sütőt hogy piszkos lesz, az a rácsra rakja a húsokat, akkor nem kell forgatni.Alulra tegyen fóliát. A húst kivesszük és megkenjük paradicsomszósszal, majd a bazsalikom leveleket ráfektetjük 2 darabot, és csipkedjünk rá a bivaly mozzarellát. Előtte jól csorgassuk le a levétől. Tegyük vissza a sütőbe és süssük rá a sajtot. Azonnal tálaljuk. Szórjuk meg parmezán sajttal is gazdagon! Én édesköményes burgonya gratennel kínáltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése