2017. január 1., vasárnap

Afrikai harcsa édesköményszósszal és spenótgombóccal.


A TV paprika műsorait gyakorta nézem, és kedvenc szakácsaim receptjeit röviden leírom, és el is készítem,ha beleszeretek egy-egy ételbe. Mivel az ízutazás a szlogenem, így ez is azt mutatja, mennyire fontos számomra az alapanyagok hozzávalók frissessége, és ízorgiája. Nem egy szépen sikerült fotó, ám az unokáimnak kellemes élményt nyujtott karácsonyi vacsora. Két személyre való spenótot kaptam, ezért bizony a gombóc kevésnek bizonyult 4 személy részére, de nem is gondoltam, hogy a gyerekeknek ennyire ízleni fog, külömben többet vásároltam volna. Sebaj, majd legközelebb, mert kérték, hogy ilyet máskor is, csak többet!Oké!Így a recept 4 személyre szól most.


Hozzávalók:

50 dkg afrikai harcsafilé
1 ek vaj
só, frissen őrölt feketebors
kevés liszt
fokhagymasó

Édeskömény mártás:

2 db édeskömény
25 g vaj
1 db salottahagyma
200 ml fehérbor
100 ml tejszín
só, bor

Spenótgombóc:

1 kg friss bébispenót
4 gerezd fokhagyma
8 ek morzsa
1 tojás
só, bors
4 ek olívaolaj
víz a főzéshez


Elkészítési mód:

1. A tisztított harcsafilét egyforma darabokra vágjuk, kicsit sózzuk, majd vajat hevítünk serpenyőben. A lisztet befűszerezzük a fokhagymasóval,borssal. Ebben forgatjuk meg a halszeleteket, és a vajon átsütjük rropogósra mindkét oldalát.
2. Az édesköményt apróra vágjuk. Vajon megsózva üvegesre pároljuk, a szintén felaprózott salottahagymával, majd a fehérborral puhára főzzük. Turmixoljuk, majd tejszínt hozzáadva összemelegítjük. Az édeskömény zöldjét apróra vágjuk és a tányérra tálalt ételt megszórjuk vele.
3. A friss spenótot az olajon megpároljuk az apróra vágott fokhagymával, majd hagyjuk kihűlni. , borsozzuk. A tojást morzsát sót hozzáadjuk, és gombócokat formázunk belőle.Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, és forrón tálaljuk a hal, és a mártás mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése