2016. november 2., szerda

Sertéskaraj Budapest raguval.







Hozzávalók:  

8 szelet sertéskaraj
1-2 db húsos csont, vagy csont
40 dkg zöldborsó
10 dkg  vargányagomba
25 dkg csirkemáj
10 dkg füstölt szalonna
só,bors
2 db vöröshagyma
1 db paprika
1 dl hús alaplé
1 tk fűszerpaprika
1 db paradicsom

3-4 evőkanál olaj

Elkészítése:

A sertéskaraj szeleteket kissé kiveregetjük. 
Besózzuk, borsozzuk, és serpenyőben  puhára sütjük. Kevés húsalaplé hozzáadásával letakarva készüljön. 
Olajon az egyik vöröshagymát kockára vágva lepirítjuk, lehúzzuk a tűzhelyről és a fűszerpaprikával megszórjuk. Vízzel felöntjük, és sűrűre főzzük kevés húsos csont hozzáadásával. A zöldborsót sós vízben megpároljuk. A  kockára vágott szalonnát lepirítjuk. Hozzáadjuk   a kockára vágott zöldpaprikát , paradicsomot, a gombát, és a  csirkemájat. Rövid pirítás után  hozzáöntjük az átszűrt pörkölt levét, és felforraljuk. A sült húst leöntjük a forró raguval, és a tetejére melegített zöldborsót hintünk.Párolt rizzsel körítjük.