2016. május 30., hétfő

Kókuszos krémes.

Ennek a remek süteménynek nagyon kiadós a tésztája, ráadásul remek az íze is.Gyakran fogom készíteni a családomnak, mert mindenki nagyon elégedett volt,és a szomszédasszonyom is nagyon dicsérte,pedig annyira nem édesszájú. Az eredeti recepttől eltértem az ízesítésben , ezért egy kicsit én is tettem hozzá a saját ízlésemből.





 

 



Hozzávalók:

 Mogyi szögletes ostyalap (2 db)

A tésztához:

7 tojásfehérje
25 dkg kristálycukor
20 dkg kókuszreszelék
5 ek liszt
1 tk sütőpor

A krémhez:

1 csomag fehércsoki ízű pudingpor Dr Oetker
1 ek kristálycukor a pudingba
3 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg Rama vajas íz, vagy vaj
5 dkg fehércsoki olajjal higítva gőz felett megolvasztva
A tetejére 10 dkg olvasztott csokoládé 75%-os

Elkészítése:

A sütő tepsijét ostyalappal fedjük be, amely alá szilikon lapot helyezünk.
A tojásfehérjét a cukorral egy robotgép segítségével kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és a sütőporos lisztet.
Egy habkártya segítségével összekeverjük, és a masszát az ostyára kenjük.
Közepes hőfokon 170 fok világosra sütjük. Légkeverékesben 15 perc.
Megfőzzük közben a pudingot,  1 ek cukorral, és kevés vaj hozzáadásával kikeverjük,kicsit lehűtjük.A puha vajat habosra keverjük a porcukorral,majd hozzáadagoljuk a pudingot,és a fehércsokoládét. Alaposan krémesre keverjük.A kisült tésztára kenjük.Olvasztott csokoládéval megspricceljük, illetve diszíthetjük kedvünk szerint.Behűtjük 1 órára,és szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.Azonnal fogyasztható!Pár nap múlva kicsit puhább lesz az ostyaalj, ha még marad belőle.


Avokádókrémes kávés szelet.



Felfedeztem egy csodálatos ízvilágú deszertet, mely első benyomásra sem tűnt túl  bonyolultnak, de annál izgalmasabbnak! Ki hinné, hogy a semleges ízű avokádóból egy nagyon kellemes pikáns ízű krémet lehet készíteni! higgyétek el, ugyanis nagyon finom,nem hagytam volna ki az ízutazásaim során. Aki kostolta nálam,az csak ámult, és bámult, hogy mennyire finom. Ehhez érettebb avokádó szükséges, és persze hogy a tésztájában is  van avokádó!

Krémes állagú, kellemes aromájú és tápanyagokban gazdag gyümölcsöt ajánlok most a figyelmetekbe: Az avokádót! Még ha nem is tűnik úgy, salátáktól kezdve desszertekig sokféleképpen elkészítheted, ebben leszek most a segítségetekre.
Az avokádóban rengeteg a fehérje,  A-, E-, K- és C-vitamin, kálium, B-komplex családba tartozó vitamin, folsav, réz, magnézium, vas és omega 3 zsírsav található, továbbá növényi rostokat is szépszámban rejteget. Íme a recept amelyet még biztosan nem próbáltál!







Hozzávalók:

A tészta:
1 avokádó villával összetörve
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
3 ek holland kakaópor
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliáscukor
1 ek balzsamecetkrém
1 dl 3 az 1-ben nescafé 1 csomag
1 tojás
1 ek olaj
csipet só
1 ek rumaroma

A krém:
1 avokádó
10 dkg mascarpone krémsajt
2 ek porcukor
fél lime citrom leve
1 limecitrom reszelt héja

A tetejére :
10 dkg fehércsokoládé
2 ek olaj


Elkészítése:
1. A piskótához a száraz hozzávalókat egy tálba elvegyítjük. Egy másik a dagasztótálba szórjuk a kétféle cukrot, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a kávét, balzsamecetkrémet és a pépesített avokádót. Egynemű masszává keverjük, végül összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
2. Egy csomagoló papírral kibélelünk egy kisebb tepsit 20x30
és a tésztát beleöntjük, és elkenjük egyenletesen. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
ha kihűlt, lehúzzuk a papírt róla, és átfordítjuk a piskótát a papír másik felére helyezzük vissza a tepsibe.(A képen látható módon.)
3. A krémhez az avokádóról lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk, és aprítógépbe daraboljuk kissé össze úgy rakjuk bele.A lime lével,és annak héjával ízesítjük, majd a cukorral jól összedolgozzuk.A krémsajtot ezután tegyük hozzá,és azzal is jó krémesre keverjük.Egy ilyen kis aprítógép nagyon jó a háznál, mert megkönnyíti a dolgunkat.Turmix is jó, vagy kézi mixer.
4. A tésztát ketté vágjuk, az alsó lapot krémmel megtöltjük , majd befedjük a másik lappal, és behűtjük. A fehércsokit 2 ek olajjal gőz felett megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére kenjük. A krémből tegyünk félre egy keveset és diszítsük a tetejét vele. Másnap szeleteljük, és fogyasszuk.