2016. május 20., péntek

Gombás-krémsajtos rakott penne.


Valami nagyon egyszerű, és finom ételre vágytam a minap. Ahhoz, hogy elkészítsünk magunknak gyors ételeket mindíg megrakottan legyen a kamránk polcai. Mivel a gombás ételeket előnyben részesítem, így hát egy töltött tésztára esett a választásom. A penne tészta gyakori lakója a szekrénykém polcán.az új sütőtálamat is felavattam ezúttal. Nem vallottam szégyent vele.4 személynek bőven elég volt, egy kiadós leves mellé!






Hozzávalók:

40 dkg penne tészta
20 dkg pizzamozzarella
25 dkg csiperkegomba
15 dkg mascarpone 
só, frissen őrölt feketebors
1-2 szál kakukkfű
1 db vöröshagyma
4 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
1 ek petrezselyemzöld aprítva


Elkészítés módja:

A tésztát felforrt sós vízben kifőzzük, olivaolajjal kissé meglocsoljuk,félretesszük.
A gombát tisztítás után szeleteljük. A vöröshagymát felkockázzuk apróra, míg a fokhagymát összezúzzuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, és a gombát rádobjuk.Sózzuk, borsozzuk, és a fokhagymát is hozzáadjuk. Folyamatosan kevergessük, hogy oda ne sűljön, majd a fűszerpaprikával megszórjuk. 5 perc után amikor már a gomba puhulni kezd, és ha már a krémsajtot simára kevertük kevés vízzel, akkor  jól elkeverjük a raguval. Néhány perc múlva a petrezselymet, és a kukkfüvet beleszórjuk, és azzal is elkeverjük. A tűzálló tálat vajjal kikenjük, és a tészta felét beleöntjük. Erre jön a krémsajtos gomba. Tésztával zárjuk le, és a sajtot durva reszelőn lereszeljük, és a tetejére szórjuk, majd eligazítjuk. 200 fokon előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon készre sütjük. Akkor jó, ha már a sajt aranybarnára sül a tetején. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, és szeletelve tálaljuk.