2016. május 17., kedd

Húsgombócok vadász módra.




Hozzávalók 4 személyre:


50 dkg darál sertéshús
- 1-2 gerezd fokhagyma
őrölt bors
- 1 fej vöröshagyma
,
1 ek vágott petrezselyemzöld
1 kk cayenne bors
- 1 dl húsleves
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
1 kk fűszerpaprika
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg  csiperke gomba
- 1 evőkanál finomliszt
- 1,5 dl tejföl
étolaj
- 1 tojás
Elkészítése:

A darált húst elkeverjük a tojással,  meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű húsgombócokat készítünk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húsgolyókat megsütjük. Ezután a gombócokat nem szedjük ki, hanem hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, s együtt pirítjuk tovább. Amikor a szalonna kiadta a zsírját, belevágunk egy fej vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Sóval,fűszerpaprikával, borssal ízesítjük, és húsalaplét öntünk alá, azután fedő alatt lassan puhára főzzük. A végén kevés liszttel elkevert tejföllel kiforraljuk. Nokedlivel tálaljuk.