2016. április 14., csütörtök

Újházy- csirkeleves.


Egy újabb olcsó klasszikus Édesanyám konyhájából.A legfrisebb leves számomra, annyira ünnepélyes is egyben, hiszen omlós finom husi van a tartalmában.Bármikor megállja a helyét az ünnepi asztalon is. A csirkemájat triplázhatjuk még pár darabbal ha szeretjük, hiszen külön is megvásárolható.Mi nagyon szeretjük.






Hozzávalók:

1 kisebb csirke farhát nélkül
1 db fehérrépa
2-3 db sárgarépa
20 dkg zöldborsó
1 db kisebb karalábé
Knorr házias levesalap 1db
1 csomag cérnametélt jóféle
só,5 szem feketebors
1 kiscsokor petrezselyem


Elkészítése.
Az csirkét megmossuk,és megtisztítjuk, daraboljuk, majd 1,5 liter vízben feltesszük főni a tűzhely lapjára.Ha felforrt szűrőkanállal leszedjük a habját a levesnek.Megtisztítjuk a zöldségeket,és feldaraboljuk.A maradék habot is leszedjük a levesről,majd a zöldségeket adjuk hozzá,a pár szem borsot is tegyük bele, és a  Knorr házias alapot is beleértve.Alacsony hőfokon takarékon főzzük addig, amíg a hozzávalók megpuhulnak.A cérnametéltet főzzük ki külön,és utána tálaljuk a leveshez.A petrezselyemzöldet a végén szórjuk rá.Aki szeretné az leszűrheti a levest, de felesleges, legfeljebb a borsot távolítsuk el belőle.Így is tiszta átlátszó gyöngyöző levest kapunk.