2016. március 13., vasárnap

Tiramisu dobozban marcipánnal.


A marcipán burgonya az egyik legfinomabb mandula marcipános termék. A Németek gyártotta olcsóbb, hiszen a Lidl, és Aldi üzletek polcain ott remekel. Nekem minden ünnepekre vásárolnom kell egy kis tasakkal, mert számomra a diszítés valamilyen deszerthez mindíg tökéletes kellék!


Hozzávalók:

50 dkg mascarpone
2 ek belga kakaópor
2 dl pressokávé
6 db tojás
10 dkg kristálycukor
2 citrom reszelt héja
2 ek mandulalikőr Amaretto
2 tasak vaníliás cukor
2 csomag olasz babapiskóta
1 csomag marcipánburgonya


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk,és a fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével.
A tojások sárgáját a másik fele cukorral,és a vaníliással habosra keverjük.
A krémsajthoz felválva keverjük egy kézi habverővel,de csak óvatosan.A citromhéját is hozzáadva.
Szép krémesre keverjük,de ne törjön össze a krém.
A pressokávéhoz adjuk a likőrt,és ebbe mártogatjuk,de nem áztatjuk a babapiskótákat.
Tetszés szerint dobozba rakosgatjuk a mártott piskótákat,és ha megvagyunk egy sorral, akkor a krém negyedét ráöntjük.A másik sort ugyanúgy mártogatjuk,és rakosgatjuk. A krémmel befejezzük,és kakaóport szitáljunk rá. A tetjét marcipánnal rakjuk ki. Ezután lezárjuk a dobozt és egy éjszakán át hagyjuk a hűtőbe,hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap szeletelve tálaljuk.