2016. február 6., szombat

Sült kacsaszárnytő krumpliberével és párolt brokkolival.








Hozzávalók:

1 kg kacsaszárnytő
3-4 ek szójaszósz
ízlés szerint só,őrölt bors
1 db vöröshagyma
teflon tepsi
alufóli a befedeéséhez.

Beréhez:

1 kg burgonya reszelve
só,bors,
1 tojás
4 ek olaj,vagy vaj a kisütéséhez
teflon serpenyő


50 dkg friss brokkoli sós vízben megfőzni,vagy párolni párolóban.

Elkészítése:

A szárnyakat jól megmossuk,majd sózzuk kicsit,és a tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk szójaszósszal, és borsozzuk. Előmelegített sütőbe téve föliával leteakarva sütjük 1 órát, majd ha már puha a hús levesszük a fóliát  a tepsiről és rágrillezünk a szárnyakra, hogy szép pirosak legyenek. Arra vigyázzunk, nehogy odaégjen, mert akkor kiszárad a hús.
A burgonyát meghámozzuk, és a reszelő durvábbik oldalán reszeljük le. Sózzuk, borsozzuk, ráütjük a tojást, és kanállal összekeverjük. Ezután a serpenyőbe olajat hevítünk, és a kanál segítségével lapos szeleteket sütünk ki belőle. Addig sütjük, míg ropogósra nem sülnek a berék. A húsokat tányérra rendezzük , és főtt párolt brokkolival tálaljuk  meg a  krumpliberével.