2016. december 5., hétfő

Harcsafasírt.

Egy nagyon ízletes halas ételről van szó, amit ha egyszer kipróbálunk, akkor bizonyára többször is terítékre kerül. Tudom, hogy a hal nem olcsó, de ez az étel nem is drága. Az egészségünk pedig sokkal fontosabb annál, minthogy számolgassuk mi, mennyi, és miért is?Nem szabad fukarkodni már a mi korunkban a fontos tápanyag bevitellel. Ezenkívül az unalmas húsból készült fasírtokat cseréljük fel ezzel a változattal.Változatos zöldségfélével is elkészíthetjük, pld,: brokkolival,karfiollal,spárgával.





Hozzávalók:

50 dkg afrikai harcsafilé
2 evőkanál morzsa
2 db teljeskiörlésű szeletelt kenyér
2 dl tej
10 dkg zöldborsó
só, őrölt bors ízlés szerint
1 ek  vágott petrezselyemzöld 
1 db pritamin paprika aprítva
1 tk aprított zsályalevél friss
1 db vöröshagyma aprított előre párolt
2 gerezd fokhagyma zúzott
1 nagy tojás

10 dkg kukoricadara a panírhoz
A sütéshez 10 dkg vaj, és 2-3 evőkanál olívaolaj keveréke.

Elkészítése:

A halat megmossuk, leszárítjuk, és felkockázzuk.
Aprítógépbe rakjuk, és felaprítjuk.
Tálba öntjük, és a megadott hozzávalókkal masszává állítjuk össze.
A tejbe áztassuk meg a kenyeret, és csavarjuk ki, úgy tegyük a halhoz.
A sorrend nem lényeg, csak ne legyen túl kemény a fasírt.
A végén tegyük a morzsát a keverékbe.
Serpenyőben a vajat, és az olívát hevítsük fel, és a masszából közepes gombócokat formáljunk, majd a kukorica darába forgassuk, és lapítsuk el.Tegyük a forró zsiradékra, és mindkét oldalát süssük kérgesre kicsit. Ezután előmelegített sütőbe 200 fokon áthelyezzük egy alufóliával bélelt sütőtepsibe, és belerakjuk a fasírtokat. Amiben sült zsiradékot is öntsük rá. 10 percig sütjük, míg szép pirosra sülnek.Az a lényeg átsüljenek ezek a finom húspogácsák.Azonnal tálalhatjuk is vadrizzsel, salátával, kedvenc köretünkkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése