Nagymamám 1928-as receptkönyvéből való,de hogy ne legyen olyan régimódi átalakítottam a formáját.Gondolom nem kell bemutatni, hiszen sokak kedvence. A mi családtagjaink nem túl dió pártiak, azért ezt az egy sütikét bátran elcsipegetik anélkül, hogy megszólnák.Sőt! Inkább még dicsérik. Ez ugyanis kétszintes apróság!Pihe-puha finomság ami több napig eláll!
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 12 dkg vaj, vagy margarin
- 12 dkg porcukor
- 2 nagy tojássárgája
- 1 ek tejföl
- 1 tk sütőpor
- 1/2 citrom lereszelt héja
A töltelékhez
- 3 tojásfehérje
- 2 dl baracklekvár
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg darált dió
Előkészítés
25 x 35-ös sütőtepsi. Zsírpapír.
A linzerhez valókat géppel kidolgozom, és 1/2 órát hűtőbe teszem. Azután a tésztát 2-3 mm-re kinyújtjuk, és megkenem a lekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verem, a cukorral, belekeverem a diót, és a tésztára kenem egyenletesen. Közepes hőmérsékleten kell sütni 160 fokon, 25 -30 perc. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszúrom, és egymásra teszek egyet- egyet, megkenve egy pici lekvárral, hogy tapadjanak egymáshoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése