2016. november 16., szerda

Birsalmás csirke.


A birsalma fenséges fanyarságával és pektintartalmával megkülönböztetett rangot vívott ki a gyümölcsök között. Most egy remek gyorsan elkészíthető ételt mutatok be,ami remélem mindenkinek elnyeri a tetszését. legalábbis azokét akik a birsalmát nem vetik el.Az őszi hónapokban, és átnyúlik a télibe is azoknak a napoknak száma, amikor még a kamránkban rejtőzik ebből a fenséges illatú gyümölcsből, és remekbe szabott desszerteket, és ételeket lehet kreálni. Részemről nagyon elfogult vagyok, mert nem csak a kompótot imádom, de mindent amibe belekerül.  Íme a recept:




Hozzávalók:

2 db csirkemellfilé kb 40 dkg
2 db birsalma
só,
5 dkg  aszalt vörös áfonya
narancshéj, 5+ 5 dkg barna nádcukor
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
1 ek étkezési keményítő
párolt rizs
alufólia egy darab.


Elkészítése:

1.
A csirkemellfilét kisebb  vékonyabb darabokra vágjuk, és vajon puhára pároljuk fóliával letakarva egy serpenyőben.
 2.
Sózzuk, borsozzuk, majd melegen tartjuk.
3.
A cukrot aranysárgára olvasztjuk, hozzátesszük a metélt narancshéjat, áthevítjük, és fehérborral kiforraljuk.
4.
Így remek ízesítőt kapunk a csirkénkhez.
5.
A birset meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és a másik adag cukorral feltesszük kevés vízzel főni. Kevés citromlével meglehet locsolni, hogy ne barnuljon meg. Az áfonyát beáztatjuk, és ezután tesszük a birsalmához. Együtt főzzük de nem szétfőzzük, csak puhítjuk.
6.
Ezután a narancsos szirupot is hozzá keverjük. Étkezési keményítőt a tejszínnel kikeverjük vízzel csomómentesre, és a már felpuhult ételt ezzel sűrítjük.
7.
A húst hozzáadjuk, de ne keverjük össze.Ügyeljünk arra, hogy a birs ropogós-puha maradjon. Párolt rizzsel tálaljuk. Az étel illatával és ízével édenkerti hangulatot tudunk teremteni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése