2016. október 16., vasárnap

Sült kápia paprikakrém.

Az egyik legjobb dolog ami a kápia paprikával történhet, hogy megsütjük, és ilyen krém lesz belőle.Semmi extra vagányság,csak a sült paprikaíz, no meg némi ízesítő, és kész a télen is az  ételekhez egy kis ízvarázs!A magam részéről elmondanám, hogy az egyik kedvencem a paradicsom paprika  és a kaliforniai után.
 kápia paprika a legjobb grillpaprika, a sötétzöldből kárminpirosra érő fajta ... fajta, Szent-Györgyi Albert annak idején ilyen paprikából tudta izolálni a C-vitamint is. 



Hozzávalók :

 kápia paprika
fokhagyma
 só,bors
extra szűz olívaolaj


Elkészítése:

1.  A paprikát mossuk meg, és töröljük szárazra, majd tegyük egy sütőlemezre, amit kibélelünk egy szilikonnal. 200 fokon grillező fokozaton süssük addig, amíg sötét színt kap.Ha egy kissé fekete lesz, az nem baj. Ezután rakjuk bele egy neylon tasakba ( így könnyen lejön majd a héja.)
2 .Ha kissé kihűlt a paprika szedjük le a héját, és vegyük ki a csumáját, tisztítsuk meg a magjától.A paprika húsát tegyük egy aprító gépbe. 
3. A felaprított fokhagymát olívaolajon kis lángon kezdjük el pirítani, mikor már kifehéredik ami pár másodperc tegyük az aprítóba a paprikához.
4. Az egészet turmixoljuk össze krémesre.
5. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, olívaolajjal.Utóbbit ne sajnáljuk.  
Szedjük üvegekbe, és zárjuk le. Vízben gőzöljük ki, és hagyjuk benne kihűlni.Tehetjük is a kamrába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése