2016. augusztus 4., csütörtök

Mediterrán húsgombócok csavart makarónival


Olaszországból hazatérve nagyon átitatott a mediterrán konyha ízeinek világa. Igazából nem is volt nagyon időnk kóstolgatni a specialitásokat, mivel nagyon sűrű programot kellett 6 nap alatt megtenni. Azért átéltem egy keveset a Déliek ízvilágából, de a Hotelek szakácsai valahogy nem  azokat az ízeket hozták ki a tányéron, amit én elképzeltem. Így kénytelen vagyok magamnak elképzelni, és elkészíteni, mediterrán ételeket. A hazai mindig jobb. A tészták azonban nagyon  elvarázsoltak. Nápoly csodás város, és rengeteg tésztát láttam a sikátorok színes kis boltjaik ajtajain felakasztgatva. Immáron nálunk is sokfélét árulnak eredeti kézi gyártmányú olasz tésztákat, és vettem is csavart makarónit. Olyan jól néz ki, és ebből született meg a receptem is.






Hozzávalók

A gombóchoz:
50 dkg sertés vagy bárány darált hús
1 db tojás
só, és bors ízlés szerint
1 ek vágott bazsalikom levél
1 db vöröshagyma
1 kk friss vadmajoránna (oregáno)
1 citrom reszelt héja

A szószhoz:

2 dl száraz fehérbor
1 ek liszt
5 dkg száras kapribogyó
1 tk mézes mustár
1 ek vágott petrezselyemzöld

A körethez:

40 dkg csavart makaróni olasz tészta kifőzve, és vajon átforgatva

Elkészítése:

A darált húshoz adjuk a fűszereket, reszelt hagymát és jól összedolgozzuk a tojással.
A lisztbe forgatjuk, és felforrósított vajon átsütjük a gombócokat. A fehérborral felöntjük, és a citrommal, meg a mustárral ízesítjük. lefedve hagyjuk puhára főzni. Közben pótoljuk a levét kevés vízzel, ha elfőné. 30 perc után a kapribogyót hozzáadjuk, majd forrón tálaljuk a csavart makarónival. Megszórjuk a tetejét frissen vágott petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése