2016. június 2., csütörtök

Tavaszi zöldségkrémleves borsos pirított hússal.


Jól fog esni este egy sűrű leves. A családom egyik tagja nagyobbra értékeli az ízletes levest vacsorára mint a felvágottakat. Ha nagyobb étkű a család adjunk utána valamilyen egyszerű tésztát vagy süteményt.




Hozzávalók:

1 nagy vöröshagyma
1 nagy cikk zeller
4 gerezd fokhagyma
2-3 burgonya
1 kisebb fej brokkoli
10 dkg vaj
3 dl tejszín
10 dkg sertésszűz, vagy karaj
só, bors lehetőleg vegyesen színes


Elkészítése:

A vöröshagymát felkockázzuk, és a fele vajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és öntsük fel vízzel.Sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségeket aprítsuk fel, és tegyük a levesbe. A brokkolit kicsit később adjuk hozzá.Főzzük puhára.Botmixerrel pépesítjük, majd a tejszínt is hozzákeverjük, és pár percig forraljuk még. Egy serpenyőben a maradék vajon a húst kiveregetjük, sózzuk, és borsozzuk, megsütjük mindkét oldalán.Vékony csíkokra szeleteljük, és durvára tört színesborssal megszórjuk . Ez lesz a leves betétje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése