2016. május 19., csütörtök

Sült kacsamell rókagombás papardelle tésztával, és pirított kesudiókkal.


Széll Tamás receptjét vettem alapul, a kacsamellhez kerestem megfelelő receptet.






Hozzávalók:

2 db kacsamellfilé
1 doboz 25 dkg pappardelle tészta
pár levél bazsalikom
só,bors
10 dkg rókagomba mirelit
1 marék sózott  kesudió darabolt
sós vaj 6 dkg
2 db tojássárga
rozmaring friss 2 szál
1 gerezd fokhagyma
6 dkg Grana Padano sajt
3 ek olivaolaj


ELKÉSZÍTÉS:
A kacsamelleket előkészítjük. A felesleges zsíros bőrt és hártyákat levágjuk, majd a bőrt a húson szép egyenletesen beirdaljuk. 
A melleket sózzuk, borsozzuk, serpenyőben sütjük kizárólag a bőrős felével lefordítva.
Addig sütjük, amíg a bőr szép aranybarna nem lesz, és a lehető legtöbb zsír kisül belőle.
Közben a felesleges zsírt folyamatosan lekanalazzuk a serpenyőből.
Csupán a sütés végén fordítjuk meg egy pillanatra a húst, hogy egy kis színt kapjon, valamint a rozmaringot és a megtört diókat is hozzátesszük, hogy finom illata, aromája legyen a húsnak. Előmelegített, 120 °C-os sütőben sütjük kb. 10-15 percig. A sütést időzítsük úgy, hogy a kacsa a tésztával egy időben legyen kész!
Egy nagy fazék sós vizet forralunk. Ha a víz felforrt, beletesszük a pappardelle tésztát, és nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük. A tészta főzőlevéből hagyjunk meg egy keveset!
A rókagombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. Egy serpenyőt felmelegítünk, majd öntünk bele egy kis olívát. A gombát erős lángon, hirtelen pirítjuk. A fokhagymát villára szúrjuk, és a „fokhagymás villával” kevergetjük közben.
A pirult gombára dobjuk a leszűrt, kifőtt, még nem teljesen puha tésztát. Egy percig együttpirítjuk őket, végül a gombás tésztakeverékre öntünk kb. 1 dl forró tésztafőző vizet, és addig pároljuk, amíg a víz majdnem teljesen elfő!
Ha ez megtörtént, a serpenyőt félrehúzzuk a tűzről, tovább nem pároljuk, nagyon fontos, hogy forráspont alatt tartsuk a serpenyőt és annak tartalmát!
Rátépkedjük a bazsalikomot, hozzáadunk egy kevés vajat, valamint a frissen reszelt sajtot és a tojássárgájákat. Lazán összeforgatjuk a gombás tésztát. A vaj, a sajt és a tojássárgája egy utánozhatatlan krémes, szaftos mártást alkot, ami fényesen bevonja a tésztánkat! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése