2016. május 2., hétfő

Hentesleves ahogy még nem etted

Az egyik gasztromagazinban láttam meg ezt a nagyon ízletes levest, és azonnal el is készítettem. Nagy sikere volt, szinte hihetetlen mennyire fantáziadúsan lehet levest varázsolni a mindennapi asztalunkra. Nem kell hogy unalmas egyhangú ételeket főzzünk, mert a gasztropaletta oly színes, mint a szivárvány színei.Talán időigényesnek tűnik, de megéri a fáradtságot, mert kárpótol bennünket az igazi magyaros ízekkel.





Hozzávalók:

a gombóchoz:
50 dkg sertés darált hús (só,bors, reszelt vöröshagyma, fűszerpaprika, petrezselyemzöld)
a leveshez:
2-3 db sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér,és zöldje
1 db karalábé
1 kisebb zeller
40 dkg burgonya
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb tojás
10 dkg kolozsvári szalonna
3 dkg zsír,vagy olaj
1 kis üveg paradicsompüré
1 db tv paprika
1 ek fűszerpaprika
só,bors,őrölt kömény
kevés gulyáskrém

Elkészítése:

A gombóchoz a darálthúsból a fűszerekkel és az 1 nagy tojásból masszát készítünk, félretesszük.
A leveshez a szalonnát felkockázzuk, zsíron megpirítjuk, beletesszük a kockára vágott hagymát,  amit megdinsztelünk, majd a reszelt fokhagymát. Beletesszük az apróra vágott zöldségeket, és kevés vízzel, fedő alatt puhára főzzük.
belerakjuk a gulyáskrémet, paradicsompürét, a fűszereket, és felöntjük vízzel, felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzhelyre beletesszük a burgonyát amit előtte felkockáztunk és a gombocokat vizes kézzel formázva lassan beleengedjük. Készre főzzük szép lassan. Tejföllel kínáljuk,és megszórjuk friss petrezselyemmel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése