- Hozzávalók:
- 3 ek eredeti görög joghurt
- 2 tojás
- 1 tk só
- 1 dl langyos víz
- 1 dl olaj
- 2 tk cukor
- 75 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
Töltelék:
- 10 dkg vaj
- 1 tk só
- 1 tojás a kenéshez
- fekete kömény a szóráshoz
- 2 ek vágott medvehagyma
Elkészítése:
A vajat kikeverem a sóval. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen.A medvehagymát is hozáadom.Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítom, kétfelé vágom. . Az egyik tésztát vékony kör alakúra nyújtom, míg a másikat téglalapra majd megkenem a sós medvehagymás vajjal. A köralakút szeletekre osztom, ebből lesznek a kiflik. A másikat feltekerem,és 1,5 cm-es szeletekre vágom,és lefordítva a csigákat szilikonnal bélelt sütőlapra helyezem.A kiflinek valókat feltekerem,és szintén a sütőlapra rakom.Megkenem tojással a tetejét megszórom fekete köménnyel,és 20 percet kelesztem.Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt készre sütöm. kevés gőzt adok hozzá,amit egy spricceléssel szoktam flakomból a sütőbe juttatni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése