Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Hozzávalók
- 5 tojás
- 5 ek. cukor
- 3 ek. liszt
- 2 ek. étkezési keményítő
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
A krémhez
- 1 csomag vaníliáspuding
- 200 ml tejszín
- 15 dkg porcukor
Elkészítés
Előkészítés
3 dl tejből megfőzzük a pudingot, majd a Bourbon vaníliáscukrot is hozzáadjuk. Ha van tojásformájú tortaformánk, az jó, de teljesen mindegy, kerek, vagy hosszú is lehet.
Az 5 tojásból és a hozzávalókból piskótát sütünk. A krémhez megfőzzük a pudingot, belekeverjük a cukor felét. Kihűtjük, majd a maradék cukorral felverjük a tejszínt . A kihűlt pudingba lazán belekeverjük a tejszínhabot, és ezzel megtöltjük a 3 lapba vágott tortát. A tetejét, és oldalát is bevonjuk vékonyan, tetszés szerint díszíthetjük marcipánnal, vagy egyszerűen megszórjuk porcukorral, ha nem kenünk rá krémet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése