2016. március 16., szerda

Gordon Ramsay.


A legsokoldalúbb és tehetségesebb séfek egyike a világon.Én csak ámulok,amikor nézem a műsorait, mert olyan gyors, és hiperaktív személyiség, hogy párját ritkítja  a gasztronómiában.
Gordon James Ramsay (1966november 8.–) skót nemzetiségű szakács, médiaszemélyiség, a A Brit Birodalom Érdemrendjekitüntetettje, több Michelin-csillag tulajdonosa.

Gordon a Gardeners World Live rendezvényen (2008)

A Claridge's portálja
London Chelsea negyedében nyitott és hamar népszerűvé vált étterme, a Gordon Ramsay három Michelin-csillagot visel. Főzéssel kapcsolatos televíziós műsorai, mint például A fickó F-fel (The F-Word), Gordon Ramsay - A konyha ördöge (Kitchen Nightmares) ésGordon Ramsay – A pokol konyhája (Hell's Kitchen), hatalmas népszerűségnek örvendenek világszerte.


Díjak[szerkesztés]

Ramsay egyike azon három séfnek az Egyesült Királyságban, akik három Michelin-csillagot birtokolnak éttermeikért (a másik kettő Heston Blumenthal és Alain Roux). Jelölt volt a Brit Birodalom Érdemkeresztje listáján 2006-ban, a „vendéglátásért végzett áldozatos munkájáért”, melyet aztán meg is kapott (ezt jelzi a neve előtt szereplő OBE előtag is).
2006 júliusában elnyerte a Catey-díjat az „Év Független Vendéglátója” kategóriában, így a harmadik emberré válva aki három Catey-díjat is elhódított, mely az Egyesült Királyság legnagyobb vendéglátói elismerése. A két korábbi kitüntetése: „Az év felfedezettje” 1995-ben valamint „Az év szakácsa” 2000-ben (a két másik háromszoros győztes Michel Roux, illetveAndrew és Jacquin Pern).
2006 szeptemberében a Caterer and Hotelkeeper magazin Caterersearch 100. évfordulós listáján a vendéglátó-ipar legnagyobb hatású személyiségének nevezték. Megelőzte Jamie Olivert, aki 2005-ben listavezető volt. Ugyanebben az évben jelölték a St. Andrews Egyetem rektori posztjára, ahol Simon Peppers ellen-szavazatával vesztett. Egy sajtó-kampány ellenére Ramsay sose látogatta meg az egyetemet, és nem is nyilatkozott az esetről.
Flottavezető étterme, a Restaurant Gordon Ramsay nyolc évig London legjobb éttermének lett megválasztva az „étel-biblia” Harden's felmérése alapján, de 2008-ban megelőzte a Petrus, melyet mára már egy korábbi pártfogoltja, Marcus Wareing vezet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése