2016. február 18., csütörtök

Narancsos–olajbogyós csirkecomb.

Mautner Zsófi receptjeiből válogattam a Lidl szakácskönyvből. Nagyon sok nekem tetszetős recepteket lehet megtalálni ebben a könyben, aminek nagyon megörültem, amikor a kezembe került.Íme ez a narancsos étel,ami szintén csirkecombból készül, mint az előző recept is itt a blogon. Fenomenális!Édesburgonyapürét készítettem melléje.






Hozzávalók:

csirke alsócomb 4 db
csirke felsőcomb 3 db
narancs 4 db
fokhagyma 3 gerezd
 zöldpaprika 1 db
friss gyömbér 2 cm
 extra szűz olívaolaj 0,5 dl
méz 1 ek.
petrezselyem 1 csokor
vaj 5 dkg
vöröshagyma, nagyobb 2 fej
 magozott, fekete olajbogyó 10 dkg
újhagyma 1 csomó
 étkezési só ízlés szerint
 bors, frissen őrölt ízlés szerint

Elkészítés

Két narancsot kifilézünk, a darabokat egy tálkába tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, fokhagymát, olívaolajat, a finomra aprított zöldpaprikát, gyömbért, mézet, végül pár levél petrezselymet. Egy botmixerrel simára pürésítjük. A csirkedarabokat sóval ízesítjük, egy hűtősdobozba tesszük, és ráöntjük a pácot. Minimum fél órát pihentetjük a hűtőben.

Közben a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadunk egy kevés olívaolajat, és a vékonyra szeletelt hagymát is beletesszük. Megsózzuk, majd lassan, kíméletesen aranyszínűre karamellizáljuk. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.

A csirkéket kivesszük a pácból, egy olajjal kikent tepsire tesszük, a pácból egy kicsit ráöntünk, borsozzuk, és 45 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor megszórjuk az olajbogyóval, a felkarikázott újhagymával, a karamellizált hagymát középre rakjuk, édesburgonyapürét tálalunk mellé, diszítjük esetleg további néhány narancsfilével. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése